Hvilke blomster skal man vælge til et bryllup?

Traditionelt set er blomster en del af alle bryllupsceremoniens faser. De pynter ikke kun under bryllupsreceptionen og ceremonien, men de er også at finde ved optoget, bilerne, frisurerne og knaphullerne hos brudeparret og deres gæster.

For at føre de nye ægtefæller smukt igennem den vigtigste ceremoni i deres liv, er det normalt at bestille blomster til dem. Men hvilken type blomsterdekoration skal man vælge? Hvor, hvornår og hvordan? Her kommer vi med flere tips til at sikre, at din blomsterlevering bliver en succes, om end det er i professionel eller privat sammenhæng.

hvid og lilla brudebuket

Hvilke blomster skal man vælge til et bryllup?

Til et bryllup er det normalt hvide blomster, som dominerer, da de forbindes med temaer som engagement, respekt og oprigtighed.

I buketter og blomstersammensætninger til bryllupper ser man især den hvide roseorkideen og liljen. De sættes normalt sammen med andre af årstidens blomster i farven hvid som fx pæonen, men det afhænger naturligvis af, hvornår og hvor festlighederne finder sted.

De seneste år har man set nye trends, der vover sig ud i at bruge flere farver: Pink, laksefarvet, pastel eller creme er populære og passer stadig elegant sammen med hvid. Man skal dog kun vælge lyse farver, hvis de går godt sammen med resten af pynten og dekorationerne til brylluppet.

Sådan arrangerer du blomsterlevering til et bryllup

Nogle oplysninger er selvfølgelig helt nødvendige, før du kan gennemføre en blomsterlevering: navne og efternavne på de kommende ægtefæller samt sted, adresse og tidspunkt for ceremonien.

Hvis brylluppet holdes i en større by, er det kun endnu vigtigere, at du har fat i de helt rigtige oplysninger, da flere bryllupper kan blive fejret på samme tid og sted. Sådan undgår du unødvendig forvirring.

Interflora kan hjælpe dig, hvis du mangler visse oplysninger. Blomsterhandleren med ansvar for din blomsterudbringning har generelt kontakt med familierne og kender ceremoniens form, og hvilke ønsker brudeparret har.

Mand og kone holder hinanden i hånden
Bruden holder sin buket

Hvor skal blomsterne leveres?

Man anbefaler altid, at blomsterne leveres til stedet for ceremonien: Det kan være i kirken, på rådhuset eller ved receptionen. Oftest er det eventplanlæggerne, eller nogle gange blomsterhandlerne selv, der har ansvaret for udsmykningen, og hvordan blomsterne placeres. På den måde er din dekoration med de nygifte under alle festlighederne.

Levering af blomster til hjemmet anbefales ikke, medmindre det er blevet bedt om det specifikt. Arrangementet foregår nemlig generelt på en anden adresse, og så er det bedre ikke at lægge mere pres på ægtefællerne til at finde en løsning, når de allerede er overvældet af bryllupsforberedelserne.

Hvornår skal du planlægge blomsterleveringen?

Når man tænker på, hvor betydningsfuld en dag, det er, så er det selvfølgelig bedst at bestille din levering af blomster, så snart du har alle de nødvendige oplysninger.

I nogle tilfælde kan du bestille blomsterlevering dagen før eller på selve dagen for brylluppet, afhængig af tidspunktet du afgiver din ordre. Interflora tjekker med sin lokale blomsterhandler, om det stadig er muligt at levere blomster. Hvis du først bestiller, når bryllupsceremonien er overstået, er det bedre at få blomsterne leveret til familiens adresse.

Her er det en god idé at vælge en kombination af blomstertyper og planter, der kan holde til, at modtagerne vender tilbage fra deres bryllupsrejse.

skema
hvide roser

Vidste du…?

Selvom den hvide rose, liljen og orkideen hovedsageligt er de blomster, som dominerer blomsterarrangementer til ægteskab, så symboliserer andre mindre populære blomster også romantik og kærlighed. Madagaskarjasmin er fx blomstersymbolet på ægteskabelig lykke. Vedbend, som “dør ved det, som den klamrer sig til”, er forbundet med evig kærlighed og ægteskabelig troskab.

Appelsinblomsten giver brylluppet en festlig stemning, mens bladene på den beroligende pæon er et løfte om kærlighed, der kan gøre en skør. Den fortryllende verbena (også kendt som jernurt) siges at afsløre følelser og er i sig selv et frieri med håbet om at dele en hellig forening.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top