Lilla blomster

Historisk har lilla været forbundet med adelighed og det royale. Farven symboliserer både mystik, magi, og luksus. Den lilla farve er ofte brugt til at skildre rige og magtfulde konger, men den ses også i relation til mystikken, hvor farven lilla hyppigt er at finde hos både tryllekunstnere og troldmænd. I dette indlæg dykker vi ned i mystikken omkring de lilla blomster, som også er at finde i både bedet, potterne eller flotte buketter sammensat af vores florister.

Forårets blomster malet med lilla

Hyacinter

Hyacinter

Ifølge den oldgræske mytologi ramte Apollon på uheldigvis en tilskuer ved navn Hyakinthos med sin diskos. Hyakinthos faldt til jorden og afgik ved døden, hvor hans blod efterfølgende vædede jorden, og frem spirede der hyacinter. Hyacinter som er placeret i krukker eller haven vil blomstre i det tidlige forår. Allerede omkring marts-april, vil de modstandsdygtige hyacinter dukke op med deres dejlige kraftige duft og fantastiske farvekombinationer i skiftevis dybe og lette nuancer.

Krokus

Den vilde variant af krokus stammer fra middelhavslandene. Navnet kommer efter sigende fra det græske ord ‘krokos’, som betyder safran. Krokussen begynder lige så stille at blomstre, når vinteren er på vej væk og foråret melder sin ankomst. De begynder allerede så småt at blomstre i slutningen af januar og den storblomstrede afløses senere hen af foråret til en storkronet variant. De vilde eller botaniske krokus spreder sig let og er klarer sig godt under de fleste forhold og du vil opleve en forøgelse af blomstringen fra år til år.

Krokus
Asters

Asters

Asters betyder stjerne på græsk og er meget passende betegnelse. Med sit udseende og livsmønster, ses asters i forårets første spæde solstråler skinne igennem skydækket, til efterårets vilde vindes tumult, trodser asters og står atter rank og stråler i staudebedet.

Asters er en flerårig staude, som med de relative beskedne krav til forhold sikrer en konsekvent flot blomsterflor år efter år.

Sommerens blomster malet med lilla

Lupin

Lupinus kommer fra latin og betyder ’ulveagtig’, da man engang troede, at planten berøvede jorden fra næring. Navnet polyphyllus, som Lupin også bliver kaldt, kommer fra det græske polys, som betyder mange, og ordet phyllus, som betyder blad – deraf kommer navnet ’små blade’. Lupin er en farverig, dyb blomst, at have til at blomstre i sin have om sommeren. De er både hårdføre og vedligeholdelsesvenlige og kan tilføre din have både vildskab og romantik.

Lupin
Lavendel

Lavendel

Lavendel giver for mange associationer til Frankrig, men planten klarer sig også aldeles godt under danske forhold. Lavendlen er nemlig primært en bjergplante, som trives i højdemeter, hvor frost og kulde kan forekomme. Dette har resulteret i en hårdfør plante, som tåler de danske kår. Den første beskrivelse af lavendlen stammer helt tilbage fra grækeren Diskorides, fra det første århundrede e. kr., hvor han beskriver sin oplevelse af de store lavendelmarker i Frankrig, der kombinerer den flotte violette farve med den fantastiske duft.

Gladiolus

Gladiolus kommer fra latin, og betyder “lille sværd”. Gladiolus går også under navnet ’sværdlilje’ grundet sine lange sværdformede blade og farvestrålende tragtformede blomster på den lange stivstilkede aks. Gladiolus kan plantes hvor som helst, men trives dog bedst under solrige forhold og kan forventes, under gode forudsætninger, at blomstre hele sommeren og helt ind i efteråret.

Gladiolus

Sig det med blomster

Er der en af de lilla forårs- eller sommerblomster, som tiltaler dig, er du velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at rådgive og hjælpe med at sammensætte en buket, der passer til dine behov og ønsker.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top