5 yndige røde blomster til indretningen eller haven

Ønsker du at opmuntre din indretning eller din have med lidt ekstra liv i form af farver, så kan du overveje at gøre det med skønne røde blomster. For at komme i gang har vi samlet en lille liste af de smukkeste røde blomster – dem, der helt sikkert vil tilføje ekstra opmærksomhed.

Fra ildrøde krysantemum – en vigtig del af efterårsudsmykningen – til marker med lyse rubinfarvede valmuer og romantiske roser, hver af disse typer blomster er forholdsvis nemme at få fat i.

røde rose

1 – Den romantiske røde rose

Det ville ikke være en rød blomsterliste uden at nævne rosen. Roser er blandt de mest populære blomster i verden, så de behøver næppe en introduktion. Vi ved alle, at disse blomster kommer i smukke røde nuancer. Selvom de er en favorit til buketter, er der masser af forskellige roser, der vil være perfekte til din have. Selvom de kan være lidt skræmmende at dyrke, er der mange forskellige sorter af roser, der passer til gartnere på ethvert færdighedsniveau.

Nogle grundlæggende plejetips er at lade roserne vokse på et sted, der modtager fuld sol, mindst 6 timer om dagen. Det anbefales for den mest produktive blomstring. De nyder jord, der er frugtbar, forudsat at den er vel drænet.

2 – Den franske anemone

Røde franske anemoner er en dobbeltblomst med buede, valmuelignende kronblade, der spredes ud. På trods af at de ikke har et langt liv, er anemoner stadig meget populære på grund af deres lyse og attraktive fremtoning, som let kan dyrkes og ikke kræver stor indsats for at vokse. Disse blomster er helt vilde med solen og trives meget godt i sandet, veldrænet jord med en moderat mængde fugt.

Disse blomster er meget følsomme over for kulde og blomstrer derfor kun omkring midten til det sene forår. De formerer sig dog ret godt, da de tiltrækker sig en del opmærksomhed fra sommerfugle.

franske anemone

Hvad kan de røde blomster tilføje?

Din have er din hurtige adgang til naturen og hvorfor ikke tilføje en masse flotter blomster hertil. Én af de mest populære blomsterfarver du kan have i din have er rød. Dette er farven på kærlighed, lidenskab og spænding! Dette er en meget attraktiv farve, der vil fange opmærksomheden hos alle, der måtte være i eller omkring din have. Selvom du måske har røde blomster i din have nu, kan du altid tilføje flere blomster i den røde nuance. 

krysantemum

3 – Den klassiske krysantemum blomst

Krysantemum blomsten går også under navnet “Jolly Cheryl”, og har et muntert og varmt udseende. Det er en dobbeltblomst, der har et væld af saftige, røde kronblade, der bliver mørkere og klumper sig tættere mod midten. Det er et hovedstykke til enhver efterårshave, da den blomstrer fra midten til det sene efterår. De er blandt favoritterne, hvad angår røde blomster i blomsterarrangementer og vil se godt ud som afskårne blomster til stort set enhver anvendelse.

De er ret nemme at dyrke og kræver kun en gennemsnitlig indsats for at trives. Disse blomster fungerer bedst under fuld sol i veldrænet jord, der er blevet gødet med organisk materiale. Det er en god idé at bruge din kompost sammen med dem.

4 – Den røde amaryllis blomst

Den røde amaryllis vil være noget af et statement for enhver have, da deres træk simpelthen er kongelige og fantastiske. Det er en stor, fløjlsblød blomst med en rig, blodrød farve, prydet af et dejligt skær omkring halsen.

Amaryllis er ret populære, da det er en fantastisk skønhed, der er ret nem at dyrke. Fra et løg stiger denne plante elegant og vil producere 5 til 6 flotte blade. Det skal bemærkes, at blomsterne ikke alle blomstrer på samme tid, og i stedet blomstrer de over en ret lang periode.

røde amaryllis
valmue

5 – Den elegante valmue

Valmuer er også blandt favoritterne, når der skal vælges blomster i de røde nuancer. De er en af de blomster, der er virkelig smukke at se på. Røde valmuer kan anses som et symbol på faldne soldater. Blomsterne blev blandt andet brugt til at minde de faldne krigere fra Første Verdenskrig.

Valmue blomsterne er meget vidunderlige i enhver have, hvis du har brug for en smule rødt. Blomsterne skal have godt med sol, hvor de så lukker op om natten, når det regner og på overskyet dage.

Giv dine valmuer masser af sol for at holde dem friske og glade. Sørg for, at dine valmuer er plantet i jord med god dræning. De er meget modstandsdygtige over for varme og tørke og er nemme at dyrke.

Andre populære røde blomster

 • Azalea
 • Camellia
 • Callistemon
 • Flamboyant
 • Zonal geranium
 • Guzmania
 • Japansk kvæde
 • Kina rose
 • Alstroemeria
 • Marigold
 • Zinnia
røde rose

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top