Sådan laver og vælger du en buket med orkidéer 

Ofte vælger vi at lade den stå smukt alene, men orkidéen er også den perfekte blomst, hvis du gerne vil lave storslåede blomstersammensætninger. Buketter af rent orkidéer eller endda buketter der blander orkidéer og andre blomster: Denne type buketter med uimodståelige former og farver er meget populær i øjeblikket – især som supplement til bryllupstøjet. Men hvordan laver man en buket orkidéer? Ved hvilken lejlighed er det bedst at give orkidéer i en buket? Du får alle svarene her! 

multi orkidéer

Sådan laver du en buket af orkidéer 

Orkidéen som plante er faktisk meget nemmere at sætte i en buket, end det måske ser ud til. Da den kommer med en stor mangfoldighed i blomster og stilke, kan denne elegante og originale plante nemlig give mange forskellige og alle unikke sammensætninger.  

Hvilken orkidé er bedst til at lave en buket med? 

Vi vil jo selvfølgelig gerne sørge for, at blomsterarrangementet med orkidéer forbliver intakt under leveringen eller under selve fejringen, og derfor er det naturligvis en god idé at vælge modstandsdygtige planter som orkidéen Phalaenopsis. Phalaenopsis er kendt for at være både sofistikeret og stærk. Hvis festen eller ceremonien er om vinteren, vil arten med cymbidium-orkideer helt sikkert give en helt utrolig “wow-effekt” med deres meget moderne og tidløse look.  

buket med orange orkidéer

Hvilke andre blomster kan man bruge i en orkidébuket? 

Du kan blande forskellige typer orkidéer, men du kan også sagtens kombinere forskellige blomster på en harmonisk måde. Orkideen ser rigtigt godt ud sammen med rosen, men også med pampasgræs, gipsurt (også kaldt brudeslør) og mange andre blomster. Husk altid at vælge komplementære farver. 

Og hvad med buketter med kunstige blomster? 

Hvad så med kunstige orkidéblomster? Hvis du har et arrangement, kan du måske være fristet til at vælge kunstige blomster til bl.a. store borddekorationer eller buffeter. Leveringen er nem, og de kunstige orkidéblomster skal ikke vedligeholdes eller passes. Men kunstige blomster giver ikke den helt samme fantastiske effekt, som en buket friske orkidéer kan give. Derudover er det  faktisk oftest sværere at få præcis den buket, du drømmer om, når du køber kunstige blomster.  

Orkidé inkl. potte fra 339 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.

Brudebuket af orkideer: Trends lige nu 

Orkidéer er blomster, der gør sig rigtigt godt til en fest – især til de romantiske og glamourøse af slagsen som et bryllup. Orkidéen er også blevet en super populær blomst, når det kommer til brudebuketter.  

Den perfekte symbolik 

Orkidéen er blomsten, man forbinder med bryllupper og happy ever after: et smukt løfte om lykke! Men en brudebuket med orkideer bærer også på en romantisk og sensuel symbolik: Hvis man kigger på blomstersymbolikken, forbindes orkidéen nemlig med en sensuel, ja faktisk erotisk lidenskab, med brændende kærlighed. Hvide orkidéer symboliserer også renhed og oprigtighed i sine følelser. 

Blomsterkransen – tidens trends og tilbehør 

Hvis du gerne vil lave en hjemmelavet orkidébuket i form af en krans, skal du egentlig kun bruge få redskaber som bl.a. en krans/cirkel lavet af træ og silkestykker. Du kan placere orkidéen eller orkidéerne på kanterne af træcirklen eller i midten og fastgøre stilkene med de små flotte silkebånd. Derudover kan du selvfølgelig tilføje alt slags pynt og alle slags dekorationer, du kan lide. Det kan fx være stjernemønstre, silkerester eller små skinnende smykker. 

Hvad med en tørret brudebuket med orkidéer?

Den tørrede brudebuket er at foretrække frem for kunstige blomster – og så er det faktisk et meget trendy tilbehør til bryllupper for tiden. Du kan købe færdiglavede tørrede blomsterbuketter i butikkerne, men du kan også sagtens lave din egen tørrede buket derhjemme. Du skal bruge et par dage til at lade den tørre, lidt hårspray – måske endda lidt glitter, stjerneklistermærker eller en smuk silkesløjfe – og så er den klar. En hjemmelavet gør-det-selv-buket er unik og vil være med til at skabe minder, du aldrig vil glemme.  

brudebuket med orkidéer

Giv en orkidébuket i gave 

Orkidéen er en af de blomstersorter, som gives mest i gave: Den har uden tvivl været stjernen i mange glade øjeblikke – alt fra middage med venner til barnedåb. Men hvornår bør man egentlig give en orkidébuket? Her er alle tipsene til at få mest muligt ud af din orkidébuket. 

lyserød buket med orkidéer

Hvornår bør man give en orkidébuket? 

Orkidébuketten er den ideelle gave ved romantiske lejligheder: valentinsdag, årsdage, bryllupsdag m.m. Men orkidéen kan selvfølgelig gives hele året rundt uanset anledning. 

Få din buket med orkidéer til at holde længere 

Efter levering, eller efter du har givet en buket orkideer personligt, kan du med få tips få din orkidébuket til at holde længere (måske ikke helt så lang tid som kunstige blomster, men egentlig ret godt): Du skal skære stilken af hver orkidé og regelmæssigt skifte vandet i vasen eller potten, da buketten så lever længere. 

Orkidé inkl. potte fra 339 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top