En dag i kærlighedens tegn

Valentinsdag kan virke som en kommerciel mærkedag, der blot er til for, at virksomheder kan tjene penge, men faktisk drager historien bag dagen tråde helt tilbage til 500 år f.Kr.

Hvorfor fejrer vi valentinsdag?

Valentinsdag bliver fejret den 14.februar, og er kendt som ”de elskendes helligdag”. Valentinsdag er dermed en dag dedikeret til kærlighed. Det er derfor en oplagt dag at vise din udkårne, hvor meget han eller hun betyder for dig.

Valentins-traditionerne strækker sig helt tilbage til 500 år f.Kr. Dengang var den 14. februar en dag, hvor romerne ærede guden Juno, som var dronning over de romerske guder. Juno var symbol for kvinder og ægteskab. Dagen var optakt til frugtbarhedsfestival – Lupercalia. 

Den første valentinshilsen, vi kender til, blev skrevet i 1415 af hertugen af Orleans, da han sad fanget i Tower of London. Kortet er i dag udstillet på British Museum. Det var dog først i 1840’erne, at det blev muligt at købe valentinskort i butikkerne, som vi kender det i dag.
 

Hvorfor fejrer vi valentinsdag?

Find gode gaveideer til hende eller ham

Er du i tvivl om, hvad du skal give din udkårne eller hvad I skal lave på valentinsdag, kan du i de følgende afsnit finde inspiration til valentinsgaver og aktiviteter til selve dagen.

Valentinsgaver til ham

Mange kvinder synes, at det kan være svært at finde den helt rette valentinsgave til den, de holder allermest af. Selvfølgelig sætter man selv pris på at få en dejlig gave på en særlig dag og ønsker derfor at gengælde glæde, men ofte er det bare sværere at finde valentinsgaver til mænd end til kvinder. Måske virker det, som om din mand eller kæreste allerede har alt, eller måske synes du, at dine ideer kredser om det samme punkt.

 

Hvis du er på udkig efter en særlig gave til manden i dit liv. Har vi her tre forslag til, hvilken valentinsgave du skal købe til ham.

Valentinsgaver til ham

Valentinsgaver til hende

Synes du, det er svært at finde, den helt rette valentinsgave til hende du elsker? Valentinsdag er den oplagte mulighed for at vise din kvinde, hvor højt du elsker hende.

Er du på udkig efter en valentinsgave til kvinden i dit liv, kan vi varmt anbefale en af følgende idéer:

 • En æske chokolade
 • En flot gavekurv
 • En oplevelse
 • En smuk plante
 • Et smykke
 • Send et valentinskort
 • Få leveret en smuk buket blomster til arbejdspladsen
 •  

 • Bemærk:
  Det er en sød overraskelse at sende en smuk buket til sin elskede mens vedkommende er på arbejde. Vil du overraske din partner, så er det vigtigt du sikrer dig at buketten leveres i virksomhedens åbningstider. Ønskes levering inden kl. 16, skal bestillingen afgives dagen før inden kl. 16.00. Derudover skal du indtaste modtagers navn og arbejdsadresse ved leveringen. Der skal være tydeligt angivet virksomheds- og modtagernavn på bestillingen. Bestillinger til virksomheder leveres som udgangspunkt i receptionen.
Valentinsgaver til hende

Find den perfekte buket til din elskede

Tre gode overraskelser på valentinsdag

Det er meget forskelligt, hvordan folk vælger at fejre valentinsdag. Men det vigtigste er, at du viser, hvor meget du sætter pris på din partner og at I fejrer kærligheden til hinanden.

Der findes mange gode overraskelser du kan glæde din udkårne med på valentinsdag. Er du i tvivl om, hvad I skal finde på, får du her tre bud på en dag i kærlighedens tegn.


Morgenmad på sengen
Hvem elsker ikke at blive vækket med en lækker morgenmad? Vi foreslår, at du starter dagen med at lave morgenmad på sengen til din elskede. Om du nøjes med en bolle med pålæg, eller kaster dig ud i den helt store omgang med æg, bacon og smoothie er op til dig. Uanset hvad vil din partner blive utroligt glad.  
 

Overnatning
Er du ude efter den helt store overraskelse og forkælelse? I så fald kan vi anbefale, at du booker en overnatning på et lækkert hotel til dig og din elskede. Det er en oplagt mulighed for at forsøde tilværelsen på en kold og kedelig vinterdag.


En tur på museum
Historien byder på mange kærlighedshistorier. Flere museer afholder derfor særlige arrangementer på valentinsdag. Det er måske en lidt utraditionel valentinsdag-aktivitet, men det kan være en hyggelig oplevelse at dele sammen.
 

Er du ikke så meget til museer, kan du invitere din udkårne en tur i biografen i stedet. Der er en grund til, at biografture er blevet en klassisk date aktivitet.

 Tre gode overraskelser på valentinsdag