Hvad koster roser hos blomsterhandleren? 

Hvad er prisen for en rose? Roser er tidløse symboler på kærlighed og bærere af enestående skønhed. Lad os dykke ned i en verden af roser og se på deres egenskaber og nuancer. Vi guider dig i dit blomstervalg baseret på budget og præferencer. Lad os sammen finde ud af, hvor meget en rose koster hos blomsterhandleren. 

Hvad koster roser i Danmark? 

Prisen på en rose i Danmark svinger afhængigt af forskellige forhold som sæson, oprindelse, mængde og sort. Stigende efterspørgsel, især op til særlige dage som Valentinsdag eller Mors Dag, kan også påvirke rosenpriserne

Prisen på en enkelt rose hos blomsterhandleren 

I øjeblikket ligger gennemsnitsprisen på en rose i Danmark mellem 30 kr. og 55 kr. pr. blomst. Prisen varierer afhængigt af rosenknoppens størrelse og kvalitet samt sæsonen. 

Eksempler: 

  • For en rose med en 60 centimeter stilk kan du som udgangspunkt forvente at betale mellem 30 og 35 kr. pr. rose. Det er den foretrukne størrelse og kvalitet hos Interflora. 
  • For roser i større størrelser med 80 centimeter stilk ligger prisen mellem 45 kr. og 50 kr. pr. Rose.
single pink rose
Røde roser 40-60 cm pr. stk. fra 175 kr.
Røde roser 70-80 cm pr. stk. fra 200 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.

Er der prisforskel på en mørkerød og en hvid rose? 

Udgiften til en mørkerød rose og en hvid rose er ofte den samme. Imidlertid kan specifikke egenskaber ved rosensorten påvirke prisen, såsom: 

  • Hvor sjælden rosen er 
  • Sortens oprindelsesland 
  • Blomsterknoppens størrelse 

Hvad koster en buket roser hos blomsterhandleren? 

stor buket orange roser

Generelt ligger gennemsnitsprisen for en klassisk buket roser på mellem 299 og 550 kr. For en personlig kreation er prisen normalt lidt højere afhængigt af valget af blomster og det specifikke design, der efterspørges. 

Du kan også vælge en buket med mørkerøde roser blandet med forskellige sæsonbestemte blomster og blade. En stor og frodig buket vil give modtageren en smuk overraskelse, samtidig med at den har en mere fordelagtig pris sammenlignet med en buket roser

Hvad koster roser til Valentinsdag? 

Som julen og Valentinsdag nærmer sig, stiger prisen på roser både hos blomsterhandlerne og i butikkerne. Det er der flere grunde til. 

For det første falder disse helligdage i vintersæsonen. Derfor er roserne ikke danske, men skal importeres. 

For det andet er efterspørgslen højere – især efter røde roser, idet de passer perfekt til farverne på Valentinsdag og jul

At forære en buket mørkerøde roser til Valentinsdag er et klassisk valg! Der er dog andre muligheder, der kan glæde din elskede lige så meget. For eksempel: 

  • Blomsterarrangementer med mørkerøde og lyserøde blomster 
  • Smukke rosenplanter i potte til indendørs brug. 
hvid rose med lys i baggrunden

Hvordan vælger du mellem mørkerøde, lyserøde og hvide roser? 

Valget af lyserøde blomster afhænger primært af dine personlige præferencer eller af den person, du forærer blomsterne. Du kan også lade dig lede af blomstersproget og sende en subtil besked til bukettens modtager. 

Mørkerøde roser, symbolet på kærlighed og lidenskab, vælges ofte for at udtrykke intens kærlighed. En buket røde roser er også passende i juletiden

Lyserøde roser, blødere i tonen, symboliserer kærlighed, tilknytning, taknemmelighed eller loyalitet. En buket lyserøde roser er perfekt, hvis du vil udtrykke øm kærlighed eller fejre glade begivenheder som en fødsel, en fødselsdag eller et jubilæum. 

Hvide roser symboliserer respekt og renhed af følelser. En buket hvide roser er et ideelt valg til en bryllupsdag eller til at vise sine inderlige følelser.

Røde roser 40-60 cm pr. stk. fra 175 kr.
Røde roser 70-80 cm pr. stk. fra 200 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top