Gaveidéer til 30-årsfødselsdag

Fylder du 30, og skal du til at planlægge en 30-års fødselsdag? Denne runde fødselsdag er en oplagt lejlighed til at holde et brag af en fest, hvor du inviterer venner, familie, studiekammerater og kollegaer forbi til at markere dagen. Hvis du sidder med frygten for at glemme noget, så fortvivl ej! På denne side giver vi dig gode råd og inspiration, når du skal planlægge din 30-årsfødselsdag.

Planlægning

Det første, du må spørge dig selv om, når du skal til at planlægge en 30-årsfødselsdag, er, hvilken slags fest du ønsker. Er du mest til de små, hyggelige rammer, kan du for eksempel vælge at fejre dagen med den nærmeste familie og de nærmeste venner. Eller har du mere lyst til at give den hele armen med alt, hvad den kan trække, og hvor gud og hver mand får en invitation, er det en anden slags fest, du skal planlægge.

Uanset hvordan du vil fejre de 30 år, er det en god ide at gå i gang med forberedelserne i god tid. Nedenfor får du en tjekliste med de ting, du med fordel kan overveje.

en person, der organiserer en begivenhed

Valg af lokale

Valget af lokale afhænger af, hvor mange mennesker, du har tænkt dig at invitere til festen. Hvis ikke du har et stort hus, skal du højst sandsynligt ud og leje et lokale til festen. Ud over lokalets størrelse er det en god ide at overveje lokalets beliggenhed: er der udsigt, udendørs arealer, tagterrasse eller lignende, er det en fordel, men så koster det som regel også lidt mere.

Bestil mad til din 30 års fødselsdag

Når du ved, hvor mange gæster, der kommer til din 30 års fødselsdag, skal der bestilles mad. Hvis du vælger at holde festen på en kro eller en restaurant, kan du betale dig fra madlavningen.

Hvis du derimod holder festen derhjemme eller lejer et festlokale, har du behov for enten at bestille mad udefra eller at lave den selv. Der findes et hav af gode catering-virksomheder, og mange af dem leverer rigtig lækker mad til rimelige penge.

Overvej for eksempel at bestille en buffet. På denne måde kan gæsterne selv vælge netop det, de bedst kan lide, og du undgår at skulle bruge penge og energi på at få maden serveret.

Drikkevarer

Lige meget, om du holder din 30-årsfødselsdag i intime eller pompøse rammer, så må der ikke mangle drikkevarer til festen. Hos nogle catering-virksomheder kan du bestille både mad og drikkevarer ét sted. Hvis du gerne vil holde omkostningerne nede, kan du også overveje at tage et smut syd for grænsen og fylde bilen op.

Husk bordplanen

I de fleste tilfælde giver det god mening at lave en bordplan. På den måde er du sikker på, at alle gæster har en plads til festen – både i bogstavelig og overført betydning. Start i god tid, da en bordplan som regel skal revideres et par gange. 

Musik og dansegulv

Ingen fest uden musik! Musikken er festens rygrad. Hvis du har budget til det, kan du overveje at hyre en live-musiker, en duo eller et band. Levende musik gør altid en forskel til en fest. Alternativt kan du med fordel lave nogle gode blandede playlists på din computer, som så kan afspilles til festen.  Hvis du skal booke levende musik til din fest, skal du være ude i god tid, så alle de gode musikere ikke er booket på dagen.

Plan for aftenens forløb

Når alle detaljer for festen på din 30-årsfødselsdag er på plads, kan det være en god ide at lave en plan for aftenen og sende den ud til gæsterne. Som gæst er det rart at vide, hvad der overordnet er planlagt, og hvad der kommer til at ske.

Du kan derudover overveje at love en overraskelse sent på aftenen, så du giver dine gæster en lille gulerod, så de ikke er kedelige og smutter tidligt hjem.

Pynt og blomster

Borddekorationer med blomster og vintage

Når planlægningen af fødselsdagen er på plads, og du har fundet det rette lokale, er det på tide at pynte op. For et festlokale bliver først rigtig festligt med en flot dekoration. Hvis du ønsker at gøre dekorationen af lokalerne flot, indbydende og stilfuld, er det med at huske blomsterne.

Blomsterne er med til at gøre de fysiske rammer omkring arrangementet perfekte, og de gør sig godt både som borddekoration og som dekoration i de øvrige lokaler som for eksempel bad og entre. Du er velkommen til at samle inspiration i vores store udbud af flotte blomster og buketter.

Hvis du har husket punkterne ovenfor, kan du i hvert fald være sikker på, at du har gjort dit for at skabe de perfekte rammer for en god fest. Hvad end du planlægger en lille og intim eller en stor og pompøs 30 års fødselsdag, så ønsker vi dig en god dag og held og lykke med planlægningen.

Husk også de andre vigtige fødselsdage, hvor du bør sige tillykke – skal du snart til en 18 års fødselsdag40 års fødselsdag, 50 års eller 60 års fødselsdag – se vores udvalg af fødselsdagsgaver.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top