Forårsblomster: Blomster, der signalerer, at vinteren er ovre

Herhjemme er vinteren nogle gange så lang og kold, at man kan sidde med en følelse, af at den aldrig slutter. Måske er det derfor,  mange danskere har et helt særligt forhold til de første forårsblomster. Når de springer ud, fortæller det os, at mørket er ved at vende os ryggen, og at forårets spiren og blomstring er på vej. Når sneen smelter, og dagene bliver længere, begynder de første små forårsblomster at vise sig i den dugfriske forårsmuld. Her kan du læse om forårets mange blomster.

Det blomstrer – vinteren er ovre

Forårsblomster er noget ganske særligt, og varmen og glæden, mange mennesker føler indeni, når de på en frisk og solbeskinnet forårsdag opdager de små spirer i mulden, kan være særdeles opløftende. Hver årstid  har sin respektive charme, men det er, som om forårsblomster kan noget særligt. Pludselig står det klart, at vinteren ikke varer evigt, og at den altid vil blive afløst af et frisk og lyst forår.

Forårets farver og dufte

Jo længere foråret varer, jo mere intensiv bliver oplevelsen, af at alt omkring en begynder at blomstre. Især det tidlige forår med dets små, delikate blomster udløser en følelse af glæde og varme i de fleste mennesker. Her giver vi dig et overblik over nogle af forårets blomster, og hvornår de springer ud.

Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 349 kr.
Den til fødselsdagen fra 399 kr.
Den helt rigtige fra 269 kr.

De tidlige forårsblomster

Vintergæk
 • Erantis kan for mange virke forsvindende og ubetydelig i det sene forårs store blomstring, er der noget ganske særligt ved at se årets første erantis blomstre.
 • Krokus symboliserer vinterens retræte og forårets fremmarch. Der findes mere end 30 krokusarter i Europa og Nordamerika. Alt efter arten blomstrer disse forårsblomster allerede fra sidst i februar.
 • Vintergæk er en af de få forårsblomster, der især bliver associeret med tidligt forår. Den blomstrer allerede fra sidst i januar og er i mange tilfælde forårets første lille hilsen i den stadig vinterkolde muld.
 • Stedmoderblomsten kan i særlig grad opleves i fuldt flor, hvis du tager en tur til den jyske vestkyst. Stedmoderblomsten lever i sandet jord, og på den måde står den i kontrast til omgivelserne; som et lille solstrejf i den ellers rå og barske natur.

Midten af foråret

Som foråret skrider frem, og mængden af sollys og varme tager til, vokser også udvalget af smukke forårsblomster frem i jorden.

 • Tulipaner er en del af liljefamilien og omfatter flere underarter, der sætter deres præg på forårets solbeskinnede dage
 • Rododendron-slægten indeholder mange forskellige arter, der alle hører til lyng-familien
 • Påskeliljens første narcisser kan allerede ses i det tidlige forår, men i midten af foråret opnår disse skønne forårsblomster deres fulde potentiale
 • Forsytia-familien har mere end ti forskellige plante-underarter. Med deres gule kronblade pryder de skove og haver i midten af foråret
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 349 kr.
Den til fødselsdagen fra 399 kr.
Den helt rigtige fra 269 kr.

De sene forårsblomster

Forårets sene periode er kendetegnet af en symfoni af farver og dufte: Man kan nærmest mærke, hvordan livet spirer omkring en, når man går tur gennem forårsskoven eller nyder synes i sin egen have. Mange af blomsterne fra det tidlige forår og fra midten af foråret blomstrer stadig og gør denne tid både grøn og farvestrålende

Ranunkler
 • Blodribs og vårguld er flotte forårsbuske, der pynter i enhver have i det sene forår. Nyd buskenes forårsfarver sammen med årstidens sol og varme
 • Spiræa skal helst klippes inden sankthans, lyder et gammelt husråd. Plantens blomstring kan nydes i det sene forår
 • Jasminen er lige så kendt for sin lækre duft som for sin flotte blomstring. Disse forårsblomster pynter i enhver have eller vinterhave i det sene forår.
 • Pæonen hører til de planter, man bare må have i sine bede i det sene forår. Disse forårsblomster fra staude-familien spreder farverig eksklusivitet i hele haven

Hvad end din favoritblomst er, så udtrykker forårsblomster noget særligt, og det er let at glædes ved forårsblomsternes mange farver og friske spirer. Det er dejligt at glæde venner og familie med skønne forårsblomster. De vil med sikkerhed sætte pris på det.

Glæd en, du har kær, med smukke forårsblomster

 Hvis ikke du har mulighed for at finde de smukke forårsblomster i fri natur, kan du altid bestille årstidens blomster fra din lokale florist og sende dem til en, du har kær. Du kan være sikker på, at forårsblomster spreder glæde i den ellers kolde årstid.

Bestil dejlige forårsblomster hos Interflora

Hos Interflora elsker vi alle årstider, og  forårsblomster har en særlig plads i vores hjerte. Hvis du ønsker at sende forårsblomster til en ven eller et familiemedlem, er vi altid parat til at hjælpe og rådgive dig i dit valg. Du kan også vælge at lade floristen bestemme sammensætningen af dine forårsblomster. Du er velkommen til at tage kontakt til os her, så hjælper vi dig med valget af dine forårsblomster.

Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 349 kr.
Den til fødselsdagen fra 399 kr.
Den helt rigtige fra 269 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top