Lyserøde blomster, der pynter inde og ude

Lyserøde blomster er skønne inde som ude. Den lyserøde farve pynter smukt indendørs i blomsterbuketter såvel som i haven, hvor de farverige blomster pryder i krukker, bede og potter hele sommeren – og nogle gange til langt ind i efteråret. Er du er vild med den lyserøde blomst, er der derfor rig mulighed for at sætte den i spil i både hjem og have. Lad dig inspirere af vores tre forslag til, hvordan du kan bruge lyserøde blomster inde og ude.

Hortensia – farveskiftende blomstermagi

lyserød hortensia

Elsker du lyserøde blomster, eller foretrækker du blå? Med hortensia kan du helt selv bestemme! Denne skønne blomst har nemlig evnen til at skifte farve, og den måde du behandler blomsten på, afgør om dine hortensia bliver lyserøde, lilla eller blå.

Hortensia er en populær blomst i de danske haver, og ikke uden grund. Behandler du hortensia med omhu og omsorg, vil du blive belønnet med smukke blomster i månedsvis. Hvis du planter hortensia ud i efteråret, hvor jorden er lun og fugtig, vil den blomstre med store og smukke blomster fra juni til august.

Drømmer du om smukke lyserøde hortensia i dine bede og krukker, skal du sørge for, at PH-værdien i jorden er over fem. Det afgørende for hortensiaens farve er nemlig jordens surhedsgrad. En svagt sur jord giver lyserøde hortensia, mens en sur jord gør dem blå. Giver du også dine hortensia et kalktilskud fra januar og frem til maj, kan du glæde dig til, at smukke, lyserøde hortensia vil pryde din have til sommer – ren blomstermagi!

Bonderoser – lyserød sommerromantik

Findes der noget bedre end at få en buket lyserøde bonderoser? Bonderosen er en populær gave i sommermånederne, hvor den blomstrer fra maj til juni. De lyserøde blomster løfter og lysner enhver indretning og henleder tankerne på varme sommerdage og sommerromantik.

Du kender måske bonderoser som pæoner, og de to blomstertyper er da også to sider af samme sag. Pæoner bliver op til 20-40 cm længere end bonderosen og blomstrer en måned længere. Mens pæoner er kendetegnet ved fine, blanke blade, er bonderosens blade matte og buskede. 

Har du bonderoser eller pæoner i din have, må du endelig ikke tøve med at bruge dem i flotte buketter i dit hjem. Bonderoser og pæoner har sæson i sommermånederne, og da vejret hurtigt kan sætte sit præg på de fine blade, er det med at få det bedste ud af dem, så længe sæsonen varer. Lad de flotte lyserøde blomster byde dig velkommen hjem hele sommeren – ude som inde!

Bonderoser

Fuchsia – dekorativt farvespil

Fuchsia

Fuchsia er en af sommerens smukkeste blomster. Prydeplanten, der er blevet meget populær i de danske haver, findes i utal af variationer med forskellige blomsterformer, farvekombinationer og vækstformer. Typisk vil du støde på planten i potter og bede i haven, hvor dens flotte blomster pryder træer. 

Fuchsiaens farverige blomster er typisk lyserøde, lilla og hvide, og ofte vil du støde på tofarvet fuchsiaer. Den skønne plante kan nydes hele sommeren, og som regel vil du også få glæde af plantens smukke farver langt hen i efteråret. Fuchsia blomstrer typisk mellem maj og oktober, så når sommerens blomsterflor takker af, vil du forsat have glæde af fuchsiaens smukke blomster.

Selvom du oftest finder fuchsiaen udendørs i haver, betyder det ikke, at du ikke kan invitere den indenfor. Faktisk kan du bruge fuchsia som et dekorativt element i køkkenet, hvor dens flotte farver vil skabe et fint sammenspil med salater og desserter. 

Lyserøde blomster til enhver lejlighed

Vil du glæde en person, du holder af med smukke, lyserøde blomster, der vil bringe smilet frem hos enhver? Så  kan du kontakte os her. Vi står klar til at rådgive og hjælpe med at sammensætte en skøn buket, i for eksempel den lyserøde farve.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top