Orkidéen er en stjerne – både i haven og ved indretning! Denne plante er elsket overalt i verden for sin æstetiske form og dens betydning. Faktisk har betydningen af orkideen, altid fascineret personer, som har dyrket den i årtusinder: det antikke Grækenland, det mystiske Kina, aztekerne og i Europa. Dens ynde og sanselighed fascinerer. Her sætter vi fokus på orkidéens betydning og symbolik.

lilla orkidé

Orkidéens symbolik og betydning

Orkideer er ikke kun fantastiske planter, men deres blomster er ofte også et stærkt symbol relateret til romantik og begær. I en blomsterbuket eller i en potte, er orkideer en gave, som alle vil have en holdning til. 

Hvad betyder orkidéer egentlig?

Orkidéens åndelige betydning

I alle kulturer forbindes orkidéen med sanselighed og lyst, men også med frugtbarhed, moderskab og endda virilitet. I Kina er orkidéer blevet dyrket i tre årtusinder, hvor blomsten er kendt for sine medicinske egenskaber. I det antikke Grækenland kom “orchis” fra ordet testikel, hvilket naturligvis relaterer til processen med forplantning. Blandt aztekerne blev orkidéer givet til unge par for at bringe lykke til deres forhold. De runde generøse blomster på orkidéer, er et symbol på overflod, og planterne gives ofte som gave til mors dag og på dage dedikeret til bedstemødre

Den hvide orkidé: betydning

Denne blomst leder tankerne hen på en ren, uskyldig, jomfruelig kærlighed. Farven symboliserer altså ædle og respektfulde følelser. Hvid er perfekt til f.eks. en blomst, der gives til ældre personer. Den er især populær som gave til mors dag eller en bedstemors eller bedstefars fødselsdag. 

hvide orkidé
blå orkidé

Den blå orkidé: betydning

Denne blomst symboliserer håbefuld kærlighed… og måske endda umulig kærlighed. Man siger ofte, at blå orkideer udtrykker en form for forventning, et ønske, eller et håb, der kan være svært at opnå. Den kan bruges til at vise ens kærlighed, uden man går for langt. 

Den gule orkidé: betydning

Med denne orkidé får du masser af energi: Gule orkidéer sender et budskab om positivitet, intensitet og godt humør. Disse blomster er symbolet på den humor og glæde, der får ægte kærlighed til at vare. Det er også en god gave til en ven. 

gule orkidé
lilla orkidé

Den lilla orkidé: betydning

Lilla orkideer er uden tvivl kendt som et symbol på tilbageholdenhedmådehold og ro. I forhold til de andre planter, kan man sige, at disse – med deres beroligende nuancer og yndefulde former – er en vidunderlig måde at sige: vores følelser kan overvinde alt, selv tidens gang. De er perfekte til dates og bryllupsdage. 

Den røde orkidé: betydning

Ligesom den røde rose hører de røde orkidéer til blandt de blomster, der symboliserer en brændende lidenskab. Blomsten er forbundet med kroppenes sammensmeltning og ekstrem sensualitet. Den perfekte gave til valentinsdag, og/eller hvis du vil sende et budskad med masser af passion. 

røde orkidé
sorte orkidé

Den sorte orkidé: betydning

Faktisk findes planten ikke rigtig i sort, men der nærmere en rigtig mørk farve, der er tæt på. Flere varianter af okideén findes i sort. Når man tænker på den sorte farve, tænker man ofte på magi og det overnaturlige. Måske lige mere overraskende kan denne sorte okidé også betyde “Jeg vil kontrollere dig”. 

Hvad betyder det, når man giver en orkidé i gave

Når du giver en orkidé i gave, har det en unik symbolik. Med en orkidé i gave udtrykker du store følelser over for modtageren. Afhængigt af farven du vælger, er der mange forskellige følelser, du kan udtrykke. Fra den mest naive erklæring til det mest vovede kan orkideerne symboliserer et kærlighedsspektrum som ingen anden plante. Men denne plantes mest dominante betydninger forbliver den en form for sensuel ynde, femininitet, lethed og frugtbarhed. Hvis du plejer planten korrekt, kan den sagtens holde i længere tid: Det giver kun ekstra dybde og lang levetid til den kærlighed, man forsørger at udtrykke, når man giver denne utrolige plante i gave. 

Hvilken slags orkidé vil du gerne give væk i gave – og til hvem? 

orkidé på en gave

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top