Hårdføre og letpasselige planter, din bedstemor vil sætte pris på 

Vil du gerne give din mormor eller farmor en smuk plante? Hvis det ikke lige skal være en traditionel blomsterdekoration, er det en god idé at vælge hårdføre planter, der er lette at passe. De vil glæde hende i lang tid. Hvis du vil vælge en hårdfør plante til din bedstemor, er vores blomsterhandlere altid klar til at tilbyde deres ekspertrådgivning! Der er masser af blomster, der er både smukke og nemme at vedligeholde. Vi kan nævne flamingoblomst, bromelia, fredslilje og orkidé.  

Hvilken plante er den mest hårdføre? 

Potteplanter kan være den perfekte gave til at udtrykke kærlighed og taknemmelighed. Og hvis du spekulerer på, hvilken plante din mormor eller farmor let kan passe, er flamingoblomst et oplagt valg! 

Faktisk er flamingoblomsten med det latinske navn Anthurium sandsynligvis den mest hårdføre plante og perfekt at give din bedstemor.  

Denne plante, der tilhører arumfamilien, stammer fra Colombia og blomstrer hele året. Desuden har den frodigt løv og hjerteformede blomster med en smuk rød farve.  

Flamingoblomsten vil ganske sikkert bringe et eksotisk og livligt strejf til mormor eller farmors hjem. Og det er en fantastisk gave til bedsteforældredagen! 

bedstemor med blomst i håret griner sammen med barnebarn på skødet med blomst i hånden

Hvordan passer man en flamingoblomst?  

rød Anthurium close-up

Anthurium eller flamingoblomst trives under forskellige forhold. Men jo bedre dets optimale forhold er opfyldt, desto smukkere og mere holdbar bliver bedstemors plante.  

Flamingoblomsten værdsætter især et godt fugtighedsniveau. For at fremme dens vækst kan din mormor eller farmor placere den i et lyst badeværelse. Alternativt kan den sprayes med demineraliseret vand i varme og tørre perioder.  

Selvom flamingoblomsten kun tåler delvis lys, giver lyse rum de bedste betingelser for optimal blomstring. Man skal dog sørge for, at denne smukke blomstrende plante ikke udsættes for direkte sollys.  

Endelig, hvad angår temperatur, behøver bedstemor blot at holde planten væk fra radiatoren.  

Flamingoblomst en pragtfuld plante. Den er hårdfør og bringer farve og godt humør til stuen. Men den er selvfølgelig ikke den eneste potteplante, der er let at passe.  

Orkidé inkl. potte fra 339 kr.
Stueplante (Floristens kreative valg) inkl. potte fra 229 kr.
Blomstrende plante (Floristens kreative valg) inkl. potte fra 229 kr.
Arrangement med orkideer fra 499 kr.

Hvilke planter er lette at dyrke? 

Blandt andre hårdføre planter, du trygt kan forære din mormor eller farmor, anbefaler vores blomsterhandlere dig at overveje fredslilje, orkidé eller bromelia.  

Fredslilje med det frodige løv og de måneagtige blomster 

s,ukke hvide Spathiphyllum

Fredsliljen med det latinske navn Spathiphyllum kaldes også måneblomsten. Det er en arumplante med smukt buet og skinnende mørkegrønt løv. Planten får hvide halvmåneformede blomster. Ud over sit æstetiske udseende er planten kendt for at være nem at vedligeholde.  

Her er et par tips til hvordan planten bliver ved med at blomstre, efter du har givet den til bedstemor:  

Selvom den ofte anbefales som en plante, der kan klare sig ved svagt lys, foretrækker fredsliljen et lyst rum. Faktisk blomstrer denne indendørs plante kontinuerligt, når den får godt lys.  

Men selvom din mormor eller farmor ikke kan give planten en lys placering, kan fredsliljen stadig trives. I det tilfælde vil blomstringen ske i løbet af foråret og sommeren.  

Phalaenopsis-orkidéen og dens flotte farvede blomster 

hvide orkidéer close-up

Orkideer er lettere at passe, end du måske tror. Orkidéens smukke blomster ligner ikke blot en sværm sommerfugle, den er også relativt let at passe.  

Denne eksotiske plante behøver kun moderat vanding og lidt gødning for at blomstre.  

For at vande en Phalaenopsis-orkidé korrekt, fjern vækstpotten fra potteskjuleren og lad den stå i vand ved stuetemperatur i 10 til 15 minutter. Dræn derefter for vand. Det sikrer, at alle rødderne er godt hydreret uden risiko for overvanding.  

Orkidéen har brug for en lys placering for at blomstre. Undgå dog at sætte den i direkte sollys.  

Hvis din mormor eller farmor følger disse dyrkningstips, vil hun hurtigt lære at passe den smukke tropiske plante, og glædes over dens gavmilde blomstring.  

Bromelia: en stueplante, der er lige så smuk som den er let at passe  

dame holder Bromeliaplante close-up

Bromelia er en tropisk plante, der er kendt for sine farverige og smukke blomsterstande! Det unikke ved denne indendørs plante er den livlige farve på dækbladene, eller de store midterblade.  

Det unikke løv er farverigt i månedsvis og vil uden tvivl tilføre charme til alle typer boligindretning.  

Hermed slutter vi vores forslag til hårdføre planter du kan forære den elskede bedstemor! Hvis du vælger en af disse blomster, der alle er nemme at dyrke, vil du med sikkerhed glæde hende og samtidig sikre, at hendes plante holder længe.  

Og hvis du stadig er usikker på, hvad du skal vælge blandt disse forskellige blomstersorter, kan du overveje bedstemors personlige præferencer. Spørg hende om hendes yndlingsfarver og dufte.  

Orkidé inkl. potte fra 339 kr.
Stueplante (Floristens kreative valg) inkl. potte fra 229 kr.
Blomstrende plante (Floristens kreative valg) inkl. potte fra 229 kr.
Arrangement med orkideer fra 499 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top