Sådan får du din flamingoblomst til at blomstre igen

Flamingoblomster med våde blade

Hvis der ikke kommer flere blomster på din flamingoblomst, skal du ikke fortvivle! Med passende pleje og opmærksomhed er det forholdsvis nemt at få flamingoblomsten til at blomstre igen. Læs her, hvordan du opnår de rigtige vækstbetingelser samt de rigtige vandings- og gødningsteknikker. Med lidt omhu kan du få din flamingoblomst, med det latinske navn Anthurium, til at blomstre igen og få glæde af de smukke blomster de næste mange år!  

Hvorfor blomstrer flamingoblomsten ikke?  

Ikke alle sorter af anthurium har blomster, men blandt de mest populære indendørs sorter er især to, der dyrkes for deres fantastisk smukke tropiske blomster. Det drejer sig om sorterne:  

  • Anthurium Andreanum 
  • Anthurium Scherzerianum 

Anthurium Andreanum har en blomst, der vokser øverst på en lang, slank stilk. I virkeligheden er plantens blomst den lange gule kolbe, der er omgivet af et hjerteformet, farverigt hylsterblad. Og det er hylsterbladet, der giver os den smukke palet af flamingoblomstens farver: rød, lyserød, hvid, orange osv.  

Hvad angår Anthurium Scherzerianum, er dens blomster identiske med Anthurium Andreanum, bortset fra kolbens form, som krøller sammen og danner en slags løkke.  

Anthurium scherzerianum med stor rød blomst

Hvis din flamingoblomst tilhører en af disse to sorter og ikke blomstrer, skal du overveje:  

  • Din stueplantes eksponering for lys 
  • Vanding af jorden  
  • Gødning af planten i vækstperioden  
  • Evt. tilstedeværelse af sygdomme eller skadedyr 

Og det er disse faktorer, vi skal se nærmere på, efter at vi har omtalt blomstringsperioden for denne smukke blomstrende plante! 

Hvad er blomstringsperioden for flamingoblomst?  

Blomstringsperioden for flamingoblomst svarer til dens vækstperiode. Med andre ord, når nye blade begynder at spire, indikerer det en vækstperiode.  

Hvad der er usædvanligt, er at flamingoblomsten kan have flere perioder med vækst og blomstring om året. Almindeligvis finder væksten dog sted i løbet af foråret og sommeren.  

Stueplante (Floristens kreative valg) inkl. potte fra 229 kr.
Anthurium inkl. potte fra 229 kr.
Den venlige fra 299 kr.
Den kære fra 269 kr.

Tip nr.1: Hvordan får du din flamingoblomst til at blomstre igen?  

Vores første tip er at give din flamingoblomst et miljø, der fremmer dens udvikling.  

Sørg for den rigtige mængde lys  

Flamingoblomsten har brug for et lyst miljø men indirekte lys for at blomstre. Direkte sollys kan beskadige bladene og forhindre planten i at blomstre. Derfor er det bedst at placere planten et lyst sted, men væk fra direkte sollys. 

Vand gavmildt, men undgå overvanding  

Flamingoblomster er følsomme over for overvanding. Vand planten, når en centimeter af jordoverfladen er tørret ud.  

Overvanding kan forårsage, at roden rådner og forhindre planten i at blomstre. Husk også at tømme underskålen efter vanding.  

Sørg for, at der opretholdes tilstrækkelig fugtighed 

Flamingoblomster foretrækker et højt fugtighedsniveau (mellem 60 og 90 %). For at hjælpe til at opretholde et niveau på mindst 60 % skal du placere en luftfugter nær flamingoblomsten eller stille en bakke fyldt med våde lerkugler under urtepotten.  

Du kan også spraye bladene regelmæssigt med vand. Sprøjt helst under løvet. 

Tip nr. 2: Hvilken gødning skal du bruge for at få en flamingoblomst til at blomstre igen?  

Du skal bruge gødning til blomstrende planter. Organisk flydende gødning er altid et godt valg. Det opsuges godt af planten og kan tilsættes direkte til vanding. Men det allervigtigste er at gødningen er rigtig sammensat: 

  • 1/3 kalium (K) 
  • 1/3 fosfor (P) 
  • 1/3 kvælstof (N) 

Begynd at gøde din flamingoblomst, når den producerer nye blade. Giv den gødning hver anden uge for at fremme blomstringen. Når den blomstrer, kan du reducere det til en gang hver tredje uge.  

Når blomsterne på din flamingoplante visner, skal du holde op med at gøde indtil næste vækstsæson.  

Anthurium med spirende blomsterskud

Tip nr. 3: Hvordan redder man en flamingoblomst?  

enkel Anthurium-stilk på bord i smukt lys

Mangler din flamingoblomst ikke bare blomster, men ser også usund ud? Vores første tip vil være at kontrollere, om den lider af sygdom eller skadedyrsangreb. Kig nøje under bladene for mellus eller røde edderkoppemider. I tilfælde af angreb skal du overbruse planten for at fjerne de uønskede gæster.  

Du kan også kontrollere rødderne ved at tage planten ud af potten. Hvis nogle af rødderne er beskadiget eller begyndt at rådne, skal du trimme dem med beskæresaks. Derefter omplantes flamingoblomsten med frisk, godt drænet jord.  

Rådne rødder kan enten skyldes overdreven vanding eller jord, der er pakket for tæt. Vælg altid en let pottejord, som den, der sælges til orkideer, som er meget velegnet til flamingoblomster.  

Hvis du anvender disse tips og har lidt tålmodighed, vil du snart se nye blomster dukke op på din dejlige plante! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top