Vinterblomster

Vinteren er en årstid, der i et tempereret land som Danmark er kold. På mange punkter er temperaturerne så lave, at de tvinger planterne til helt at stoppe næsten alle deres aktiviteter. Men selv under disse forhold er der forskellige arter, der blomstrer. De standhaftige vinterblomster står som smukke undtagelser i den ellers golde årstid.

Selvom der ikke er mange vinterblomster i forhold til om foråret eller sommeren, er der nok til at berige de kolde, mørke måneder med masser af farve. Nogle vinterblomster titter frem i haven og skaber en farverig kontrast til det ellers grå og hvide vinterlandskab. At opdage en blomst spire frem om vinteren er et lille lyspunkt i hverdagen og minder en om forårets komme.

Vinterens farver

Selvom en have dækket af vinterens frost kan have sin egen skønhed, er det undertiden en smule trist, at årstiden lægger en dæmper på både farver og frodighed. Du kan dog godt gøre dit til, at der kommer små farvepaletter hist og her i haven.

Her på siden introducerer vi dig for et udvalg af robuste og stærke vinterblomster, der kan gøre tilværelsen lidt mere farverig midt i vinterens grå kulde. De uundværlige vinterblomster tager imod udfordringen fra de kølige måneder og bringer liv til haven. Med deres iøjnefaldende farver tilføjer blomsterne et strejf af liv til vinterlandskabet.

Den yndige fra 299 kr.
Orkidé inkl. potte fra 339 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.

Hvilke blomster kan tåle frost?

Blandt de blomster, der tåler frost, er hårdføre sorter som vintergækker, stedmoderblomster og vinterjasmin. De formår at bryde frem i sneen med deres fine blomsterhoveder. Snebede, der er en yndig staudesort, er også kendt for at overleve vinterens barske vejr. Derudover er der flere stedsegrønne planter som perlehyacinter og krokus, der trofast dukker op og spreder liv selv under frostens tag. Du kan derfor plante flere forskellige vinterblomster uden at være nervøs for, at de dør i den bidende kulde.

Julerosen

Julerosen

Når vinteren overtager haven, forsvinder alle tegn på sommerens farverige blomsterliv. Men fra december til april står den hvide hårdføre julerose og kæmper sig gennem kulden og mørket for at blomstre, så vi kan nyde den.

Julerosen folder sig ud allerede i december og afslører dens iskolde grønne kronblade og store hvide bægerblade, som giver et smukt og kontrastfuldt udtryk. Julerosen trives, modsat mange andre sorter, til at tåle frost og barske vilkår, hvorfor den er en populær vinterblomst.

Men lad dig ikke narre af dens skønhed, denne plante skal nydes som en rent dekorativ blomst, da den er meget giftig. Faktisk lyder julerosen uskyldig, men den blev engang brugt i skandaløse ordninger af gamle konger og dronninger, og vinterblomsten var kendt som en plante, der voksede i ‘hekse’ haver.

Men disse dage er forbi os, nu kan vi nyde denne fantastiske blomst for sin skønhed alene enten i vores haver eller som stiklinger i et vinterligt blomsterarrangement.

Den yndige fra 299 kr.
Orkidé inkl. potte fra 339 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.

Orkide

Orkideer tilføjer et strejf af det eksotiske til enhver buket med deres fantastiske formede blomsterhoveder og altid forskellige udviklingsforløb af farver og proportioner. Orkideer er også populære som potteplanter, klar til at pakke op og give til dem du holder af.

Men hvilken orkidé skal du vælge til at opløfte dit hjem om vinteren?

Der er trods alt over 20.000 arter af denne smukke blomst. En stor favorit er kaskadeorkideen, der typisk har fire-fem blomster der vælter ned. Orkideer blomstrer flere gange i løbet af året, hvilket gør dem til ikke bare en fantastisk vinterblomst, men den perfekte helårsblomst til at tilføje et strejf af farve og varme til dit hjem, til en ellers mørk og kold vinter.

orkidéblomster

Krysantemum

røde krysantemum

Med sine overdådige blomster i farver som gul, hvid og lilla, lyser krysantemum op fra efterår til vinter. Trods sit imponerende udseende forbliver denne frodige vinterplante hårdfør og overlever ubesværet de skiftende vejrforhold i det kolde danske klima.

Blomstringen kan have væsentligt forskellige udtryk afhængig af sorten. Nogle sorter udstråler anemone-lignende skønhed, mens andre danner fulde pomponer af små blomsterkurve. Mange krysantemumblomster fremstår som farverige eksplosioner, og her ser man tydeligt, hvorfor de har lånt deres navn til fyrværkeri

Blomster i sæson

Hos Interflora har vi altid de flotteste blomsterbuketter, der mere eller mindre indeholder de blomster, der er i sæson. Mangler du mere inspiration, kan du se et bredt udvalg af vores buketter her.

Den yndige fra 299 kr.
Orkidé inkl. potte fra 339 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top