Flerårige planter, der blomstrer året rundt 

Med flerårige planter er det nemt at forskønne sin bolig, altan, terrasse eller have. Og da de kommer tilbage år efter år, er der ingen grund til at plante nye frøplanter hvert eneste forår. Desuden blomstrer nogle stauder hele eller det meste af året! Med de lange blomstringsperioder kan man have blomstrende planter næsten 12 måneder om året. Uanset om det er indendørs i potter eller udendørs i plantekasser eller i jorden, er flerårige planter guld for alle, der elsker havearbejde, men ikke ønsker at bruge hver eneste weekend på det! 

Stauder: definitionen 

En flerårig plante kan overleve i årevis med en smule pasning. Blomstrende indendørs grønne planter, som f.eks. orkidé, fredslilje og flamingoblomst, er gode eksempler. Der er også mange arter af flerårige planter, der blomstrer hele året på altaner, terrasser og i haver, når de rigtige betingelser er opfyldt.  

I modsætning til etårige og toårige planter behøver flerårige planter ikke at genplantes hvert år. Det er utvivlsomt det, der bidrager til deres popularitet i blomstrende hække, blomsterbede og plantekasser!  Flerårige planter overlever vinteren og blomstrer, så snart de solrige dage vender tilbage.  

Indendørs stauder, der blomstrer året rundt  

Nogle blomstrende flerårige planter trives særligt godt i vores hjem. For det meste er det tropiske planter, der har tilpasset sig levevilkårene indendørs. 

smuk lyserød orkide

Orkidé: fantastisk flerårig plante med lang blomstring 

Disse planter er særligt eftertragtede for deres fantastiske skønhed.  Orkidéer fås i lige så mange former, som der er arter

Flamingoblomst: dekorative røde blomster 

Flamingblomst, også kaldet anthurium, er en flerårig plante, der kan blomstre når som helst på året. Dens røde hjerteformede blomster holder i flere måneder, før de begynder at visne.  

Interflora-florist passer Anthurium
smukke hvide Spathiphyllum

Fredslilje: halvmåneformede blomster 

Fredsliljen blomstrer hele året rundt. Dens hvide blomster ligner halvmåner og består af et hylsterblad omkring en hvid kolbe. 

Bromelia: en blomstringsperiode på flere måneder 

Bromeliablomsten har en stor farverig og spids blomst. Blomsterne har forskellige farver afhængigt af sorten: pink, orange, rød, gul osv.  

Bromelia på bord
orange, lyserød og rød Kalanchoe

Kalanchoe: let at vedligeholde  

Kalanchoe eller brændende kærlighed er en flerårig sukkulent. Takket være de kødfulde blade, der holder på vandet, kan den tåle at tørre ud. Det gør den til en plante, der kræver meget lidt vedligeholdelse. Blomstringen giver små, farverige blomster. Farverne varierer og kan være gule, orange, røde, pink, lilla osv. 

Orkidé inkl. potte fra 339 kr.
Arrangement med orkideer fra 499 kr.
Blomstrende plante (Floristens kreative valg) inkl. potte fra 229 kr.
Den kære fra 269 kr.

Udendørs stauder, der blomstrer året rundt  

Der findes så mange stauder, der blomstrer året rundt, at det ville være svært at nævne dem alle. De har den særlige egenskab at de er modstandsdygtige over for kulde og tørke. Vi nævner her et par stykker, der altid har stor succes, når de lyser op på altaner, terrasser og i haver! 

Jasmin

Planter til plantekasser, der blomstrer hele året  

Hellebore eller julerose: vil gøre sig godt i dine plantekasser og din have. Hellebore er en hårdfør flerårig plante, der ikke er bange for kulde eller skygge. Nogle sorter kan endda vokse i snevejr og deraf det populære navn “julerose”. 

Jasmin-natskygge: med det latinske navn Solanum Jasminoides er en klatrende busk, der blomstrer næsten 8 måneder om året. Dens blomster er blålilla. Den kan pryde din altan såvel som din have. 

Flerårige planter til bunddække  

Geranium Rozanne: En flerårig geranium, der giver et flot bunddække! Den er hårdfør, kan tåle tørke og stærkt sollys og kan endda vokse i delvis skygge. Dens blomstring varer ca. 6 måneder af året.  

Bistorta pileurt og Needham’s Form pileurt: er to sorter pileurt, der har en lang blomstringsperiode på over 6 måneder. Bistorta pileurt er egnet til varmere områder, da det er en tørkebestandig flerårig staude. Needham’s Form pileurt kan derimod blomstre selv i temperaturer under nul grader.  

Geranium
Kat ved kattemynte

Flerårige planter til blomsterbede 

Kattemynte: også kendt som “katteurt” grundet dens særlige appel til katte. Katteurt er en flerårig plante, der tåler fuld sol eller delvis skygge, og den er hverken bange for tørke eller fugt. Dens blomster, der minder om lavendel, varer fra forår til efterår  

Dagøje: Denne hårdføre flerårige plante er meget elegant. Dens blomster ligner små hjerter i pink, rød eller hvid. Den trives både i urtepotter og i havejord. Blomstringen varer ca. 5 måneder.  

Blomstrende planter er fantastiske til at bringe charme og karakter til din bolig – både indendørs og udendørs. De er så gavmilde med deres naturlige blomstring, at du aldrig vil fortryde at have inviteret dem! 

Orkidé inkl. potte fra 339 kr.
Arrangement med orkideer fra 499 kr.
Blomstrende plante (Floristens kreative valg) inkl. potte fra 229 kr.
Den kære fra 269 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top