Vil du give dine friske tulipaner nyt liv? Tørring af tulipaner er en fantastisk måde at bevare skønheden i blomsterne over længere tid. Tørrede blomster er også en enkel og billig måde at pynte dit hjem, et receptionsbord, et bryllup eller en anden stor begivenhed på.

Her er nogle enkle trin til at tørre tulipaner derhjemme og skabe smukke dekorative blomsterarrangementer. Som du vil se, er tørring af blomster en fornøjelig forårs- og sommeraktivitet!

tørret tulipan hængende på en væg

3 trin til tørring af tulipaner  

Tørring af tulipaner er en simpel proces, der ikke kræver specielt udstyr eller ekspertise. Det eneste, du har brug for, er stof eller papir, tulipaner og tålmodighed!

Når de er tørret, vil disse forårsblomster holde sig i flere måneder og udgøre en vidunderlig udsmykning af dit hjem og ved specielle begivenheder. Du kan bruge dem til at skabe unikke rustikke og kunstneriske buketter eller som midtpunkt på bordet ved til særlige lejligheder! 

Valg af tulipaner til tørring 

Vælg de friskeste tulipaner med de lyseste farver og ingen visne kronblade. Pluk tulipaner til tørring fra haven om morgenen lige efter duggen er fordampet.

Vær opmærksom på, at tulipanblade ikke er helt så gode at tørre, som eksempelvis andre blomster.  
Det er bedst at tage bladene af og kun beholde kronblade og stilke.

For at opnå vellykket tørring af tulipaner er det nødvendigt at fjerne deres vandindhold, før de begynder at rådne. Hvis du har fået en buket tulipaner, kan du overveje at tage den op af vandet efter 2-3 dage mens de endnu er smukke.  

Du rådes også til at plukke tulipanerne, når de endnu ikke er helt åbne. Generelt gør unge blomster og blomsterknopper sig bedre som tørrede blomster. De bevarer farverne bedre, og kronbladene bliver på stilken i længere tid. 

tørrede tulipaner
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.
Den til fødselsdagen fra 319 kr.
tørrede lyserøde tulipaner

Tørring af tulipaner eller kronblade fra tulipan 

Afhængigt af dit projekt, er der flere måder at tørre planter på. Under alle omstændigheder skal du have et tørt sted, der er væk fra direkte sollys. Mørket sikrer, at blomsterne bevarer farverne bedre.

Undgå at tørre dine blomster i solen i haven. Vælg et skab eller et mørkt rum inde i huset.

For at tørre hele blomster skal du binde bundter af 2-3 blomster og hænge dem på hovedet. Dine buketter bør være tørre efter cirka en uge.

Hvis du kun vil tørre kronbladene, skal du blot lægge dem ud på stykker af hvidt papir eller stof på et varmt, tørt sted. Dæk dem med et andet lag papir eller stof. Lad dem ligge i flere dage, indtil de er helt tørre. Når de er godt tørre, skal du forsigtigt samle kronbladene, så de ikke går i stykker. 

Tørrede pressede tulipaner 

For at skabe dekorative billeder, kort eller scrapbøger skal du bruge blomster, der er tørret ved presning. Denne teknik kræver ikke meget udstyr.

Blot trækpapir og bøger der kan bruges som vægt.
Læg dine tulipaner forsigtigt på et stykke trækpapir.
Dæk dem med et andet stykke trækpapir, og læg derefter nogle tunge bøger ovenpå.
Bøgerne fungerer som vægt, og papiret absorberer fugt fra blomsterne.

Tørring af blomster ved presning tager længere tid. Der vil gå 2-3 uger før al væden er ude af blomsterne.  

tørrede tulipaner
tørrede tulipaner i en bog

Hvorfor tørre tulipaner?

Efter at have plejet dit tulipanbuket i de bedste forhold, kan tørrede tulipaner være en fantastisk måde at bringe forårets skønhed ind i dit hjem på. De kan bruges til at dekorere ethvert rum i huset og tilføjer et strejf af farve og tekstur. På denne måde kan du sikre, at der er tørrede blomster, der lyser op i dit hjem hele året rundt!

Tørrede tulipaner er også perfekte til at udsmykke invitationer, kort, gaveindpakning osv.

Ligesom alle andre tørrede blomster (roser, lavendel, amarant osv.) har tørrede tulipaner længere holdbarhed end friske blomster. Det har i de senere år ført til en stigning i brugen af dem som dekoration på receptionsborde.

De kan rent faktisk bestilles på forhånd til en reception eller bryllup og nemt opbevares, da de ikke kræver vand. Og du kan vente mange andre overraskelser fra denne udsøgte blomst fra Holland! Her er nogle dekorationsideer, der er nemme at udføre derhjemme. 

3 dekorationsideer med tørrede tulipaner 

Skab smukke blomstrende minder! At lave hobbyaktiviteter med tørrede blomster er lettere end det måske ser ud til, og resultaterne er meget tilfredsstillende. Her er nogle sjove og spændende hobbyideer!

Den landlige buket
Kombinér dine tørrede tulipaner med andre blomster. Nogle blomster er lettere at tørre end andre. Roser, nelliker og amaranter kræver mere tålmodighed, men giver flotte resultater! 

Hvis det er første gang, du tørrer blomster, anbefaler vi at vælge planter fra denne liste:

  • Lavendel
  • Eukalyptus 
  • Hindebæger
  • Asters
  • Røllike
  • Hortensia 
  • Brudeslør
  • Græsser

Derefter skal du blande de blomster, du bedst kan lide, for at lave dine egne buketter!  

tørrede tulipaner
ramme med tørrede tulipaner i forskellige farver

Dekorative billeder 

At fylde en ramme med tørrede tulipaner er en fantastisk måde at bringe livind i dit hjem. Tørrede blomster bliver stadig mere populære og nemme at finde, så du kan vælge mellem en række farver, materialer og planter. Du kan kombinere tulipaner med andre blomster for at skabe en farverig sammensætning. Men du kan også holde det enkelt ved kun at bruge en enkelt plante pr. ramme til at opbygge en smuk samling under glas.

Hvis du har presset blomster før, kender du teknikken til at lave et smukt herbarium. Men du kan også bruge dine blomster til at dekorere invitationer og menuer samt f.eks. bøger, æsker, bakker og lys.

Med deres flamboyante farver mangler tulipaner bestemt ikke appel! Fortsæt læsningen så du kan lære mere om disse smukke blomster og opdage de forskellige betydninger forbundet med tulipaner

Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.
Den til fødselsdagen fra 319 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top