Top-10 blomster, der trives i fuld sol om sommeren

Når sommerens solrige dage kommer, skinner solen længere og varmere. De høje temperaturer bringer også hyppigere tørke, hvilket kan ses i Det får kviksølvet i termometeret til at stige og tørke til at blive hyppigere. Ikke desto mindre er det også den tid, vi allerhelst vil at nyde naturen og dens skønhed. Især ønsker vi at pryde vores terrasser eller haver med smukke sommerblomster. Spørgsmålet er: hvilke blomster kan tåle at blive placeret i fuld sol?

Flerårige blomster, der tåler fuld sol

Hvis du spekulerer på, hvilke planter der kan tåle solen, og hvilke der kan vokse på et sydvendt sted, finder du her nogle flerårige blomster, der tåler fuld sol, og som kan stå og se smukke ud i dit solbeskinnede uderum.

Solsikke – navnet indikerer det

Det er ingen hemmelighed, at solsikker (Helianthus annuus) og solen er tæt forbundet – blomsten ikke kun ligner solen, den følger også (heliotropisk) solens stråler dagen igennemDenne flotte blomst har brug for at stå i solen for at blomstre. Så hvis du leder efter en sommerblomst, der tåler fuld sol, er denne smukke gule årstidsblomst, som ligner en kæmpe marguerit, perfekt til din have.

Purpursolhat, også kaldet echinacea

Ikke overraskende, elsker purpursolhat med sit sollignende udseende og navn naturligvis også solen. Det er en typisk blomst, der tåler fuld sol. Vi anbefaler at vælge dens placering omhyggeligt fra starten, da den ikke kan lide at blive flyttet, og undgå for enhver pris stillestående vand.

Den flerårige pelargonie ‘Rozanne’

Dette er en af de flerårige pelargonier, der bedst tåler solen, og som ikke må forveksles med de pelargonier, der bruges på altaner. Flerårige pelargonier kan dyrkes i åben jord, som skal være fugtig, frisk, let og veldrænet.

Rozanne-pelargonien vil smukt brede sig i din have som et tæppe med æblegrønt løv toppet med mange blå blomster med hvid midte.

Ficoide Messen, stjerner ved havet

Vi kan ikke tale om varme- og solbestandige blomster uden at nævne sukkulenter. Blandt dem er ficoide messen, med tilnavnet “magisk tæppe”. Det er en plante, der er særligt velegnet til kystområder.

De store farverige blomster og det kødfulde løv vil lyse op på tørre vægge, stenpartier eller dæmninger. Giv dem sol, varme og veldrænet, sandet jord, og de vil belønne dig med spektakulære blomster.

Den smukke hvide liljebuket fra 549 kr.
Den smukke lyserøde liljebuket fra 499 kr.
Den yndige fra 279 kr.
Den farverige fra 339 kr.

Sommerblomster, der tåler fuld sol og ikke behøver daglig vanding

Til de følgende blomster, der tåler fuld sol, råder vi til at lade jorden tørre i en dybde på et par centimeter mellem vandingerne. Praktisk for folk, der har minimal tid eller tendens til at glemme at vande deres planter.

Pelargonie, kongen af blomsterfyldte altaner

Pelargonier er et must til solrige altaner. Vælg de såkaldte vedbend-former med lange stængler, hvis du leder efter en sort, der er modstandsdygtig over for tørke. Pelargonier er glade i fuld sol med relativt let vanding.

Pragtkærte, både robust og yndefuld

Du kan ikke andet end at falde for denne yndefulde plante med små sommerfuglelignende blomster? Den er nem at dyrke og viser sig at være ekstremt robust over for klimatiske forhold som tørke og hedebølger. Desuden kan du nyde dens gavmilde blomstring i næsten seks måneder. Hvad mere kan man ønske sig?

Mens den trives i fuld sol, kan den også klare delvis skygge, især i sydlige egne, hvor somrene er brændende. Undgå dog fuld skygge, da det kan få den til at visne.

Dipladenia, den klatrende sommerblomst

Hvis du gerne vil have en eksotisk plante, kan du overveje dipladenia også kaldet bægerranke. Den er velegnet til brug i plantekasser om sommeren, da den klarer tørke særdeles godt.

Den vil lyse op på din terrasse eller altan om foråret og sommeren, hvis den placeres i fuld sol i fed og veldrænet jord. Giv den en støtte at klatre på, så vil denne tropiske vinstok pryde din terrassevæg smukt.

Marigold eller morgenfrue (tagetes)

Denne blomst er også lejlighedsvis kendt som indisk nellike – men lad dig ikke vildlede af det navn, som skyldtes Columbus’ fejl, da han landede i Mellemamerika i stedet for Indien. Denne morgenfrue stammer fra Mexico og Antillerne. Med sine solstrålende blomster elsker planten sol og varme og tåler en vis tørke. Den vil lyse op i din have eller altan og er meget værdsat i køkkenhaver, da den er et naturligt insektmiddel.

Den smukke hvide liljebuket fra 549 kr.
Den smukke lyserøde liljebuket fra 499 kr.
Den yndige fra 279 kr.
Den farverige fra 339 kr.

Hvilke hængende blomster kan placeres i direkte sollys?

Petunia, et strejf af farve og en fortryllende duft

Petunier kan genkendes på deres trompetformede blomster. Der er mange sorter af petunier i en lang række farver. Nogle har fleksible stængler, der har tendens til at blive lange, deer perfekte til hængende potter og til altankasser.

Petunier er heliofile, det vil sige, at de er glade i fuld sol, men sætter dog ikke pris på alt for bagende sol.De blomstrer også gerne i halvskygge.

Fjerblomst, kaskader af blomster til din altan

Den er også kendt som “vifteblomst” på grund af kronbladene, der sidder i halvcirkelform og ligner en krone. Fjerblomst tilbyder en lang og rigelig blomstring, hurtig vækst og let dyrkning, og den er modstandsdygtig over for sygdomme og tørke.

Den smukke hvide liljebuket fra 549 kr.
Den smukke lyserøde liljebuket fra 499 kr.
Den yndige fra 279 kr.
Den farverige fra 339 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top