Kontorplanter: Vælg planten bedst egnet til din arbejdsplads

Du kan forbedre dit arbejdsmiljø ved at sætte en eller flere kontorplanter på dit kontor. De vil ikke bare øge din produktivitet, de vil også løfte indretningen af din arbejdsplads med en minimal investering. Det er dog vigtigt at vælge den rigtige plante, så din grønne følgesvend trives og giver noget tiltrængt ilt til lokalet fra mandag til fredag. Så følg denne guide for at vælge de bedste planter til kontoret.

Arrangement med sukkulenter fra 289 kr.
Anthurium inkl. potte fra 229 kr.
Pilea inkl. potte fra 189 kr.
Orkidé inkl. potte fra 339 kr.

Hvorfor planter på kontoret? 

Mange vælger at have en eller flere planter på deres kontor, og det er ikke tilfældigt. Planter har mange fordele og bidrager væsentligt til den daglige velvære.

Kontorplanter kan:

  • gøre dit arbejdsområde pænere og mere personligt. Hvilket er vigtigt, da du bruger  en betydelig del af din tid her.
  • forbedre luftkvaliteten ved at tilføje ilt til kontoret. Nogle planter har endda luftrensende egenskaber.
  • reducere stress og angst og løfte dit humør ved at introducere lidt natur i et ofte sterilt miljø.
  • øge kreativiteten og produktiviteten, da deres tilstedeværelse i rummet stimulerer sindet og styrker fokus.

Hvad er den bedste plante til et kontor?

Der er ikke en enkelt “bedste” kontorplante. Men en kontorplante forventes almindeligvis at have følgende kvaliteter:

  • Høj æstetik for at forskønne indretningen af arbejdspladsen. Det er selvfølgelig subjektivt, men det store udvalg af planter giver alle mulighed for at finde den de synes er smukkest. Du skal vælge de planter du bedst kan lide, uanset om det drejer sig om deres form, farve, tekstur, størrelse, grønne blade eller blomster, 
  • God tilpasningsevne, da kontorer hurtigt kan blive et dårligt miljø for planter.
  • Minimalt behov for vedligeholdelse, da ingen er på kontoret 24/7, og du er der for at arbejde, ikke for at bruge tid på at passe planter.

Hvordan vælger du den bedst egnede plante til dit kontor?

At vælge en plante til sit kontor, der sandsynligvis ikke bliver ”fyret” efter en måned, kræver overvejelse af flere faktorer: 

  • Vælg en kontorplante, der passer til dit arbejdsmiljø. Er dit kontor lyst eller mere dunkelt? Køligt, varmt eller moderat? Har du meget plads eller et begrænset område?
  • Vælg en kontorplante, der opfylder dine specifikke krav. Leder du efter en plante primært på grund af dens udseende, af de fordele, den giver, eller begge dele?
  • Vælg en kontorplante, der passer til din livsstil. Arbejder du ofte hjemmefra eller er kontoret dit andet hjem? Har du en tendens til at glemme at vande, eller har du grønne fingre?
  • Køb en kontorplante, der passer til dit budget. Generelt stiger prisen med plantens størrelse.
Arrangement med sukkulenter fra 289 kr.
Anthurium inkl. potte fra 229 kr.
Pilea inkl. potte fra 189 kr.
Orkidé inkl. potte fra 339 kr.

Hvilken plante er bedst til et lyst kontor?

Mange planter trives i godt lys. Det er derfor en fordel at have et lyst kontor, hvis du vil have en eller flere planter. Her er et par stykker, der især nyder godt af rigeligt lys:

Hvilken plante er bedst til et kontor uden vindue?

Hvis du arbejder på et vinduesløst eller særligt mørkt kontor, skal du overveje planter, der kan overleve under dårlige lysforhold, såsom:

Flamingoblomst (Anthurium)

I de tilfælde skal du være mere varsom med vanding, da planter i svage, mørke eller dårligt oplyste rum har en tendens til at tørre langsommere ud end dem i naturligt lys. Du kan også overveje at bruge LED-vækstlys til at give lidt ekstra lys og hjælpe dine planter med at trives.

Hvilken plante er bedst til et kontor med aircondition?

På et kontor med aircondition er luften ofte tør. Her er nogle eksempler på planter, der nemt kan akklimatisere sig her:

Det er dog tilrådeligt ikke at placere planten direkte under et klimaanlæg, da den kan blive skadet af kold træk.

Arrangement med sukkulenter fra 289 kr.
Anthurium inkl. potte fra 229 kr.
Pilea inkl. potte fra 189 kr.
Orkidé inkl. potte fra 339 kr.

Hvilken plante er bedst til et lille kontor?

Selvom dit arbejdsområde er begrænset, behøver du ikke at give afkald på planter. Faktisk kan det at have en plante på arbejdet lyse op og bringe liv i ethvert lokale. Du  går glip af noget, hvis du ikke bringer de naturen ind i det lille kontor.  

Når det er sagt, anbefaler vi at vælge små kontorplanter. De fylder mindre og kan placeres direkte på dit skrivebord, så du undgår rod på gulvet.

Blandt de planter, der er egnede til små kontorer, anbefaler vi, at du f.eks. vælger:

Et udvalg af sukkulenter

En orkidé

Kontorplanter, der renser luften

Selvom det ikke er videnskabeligt bevist, siges nogle planter at have luftrensende egenskaber, hvilket betyder, at de kan absorbere nogle af de forurenende stoffer, der findes indendørs. Det kan dreje sig om formaldehyd, rengøringsmidler, opløsningsmidler og andre flygtige organiske forbindelser, der udsendes af møbler, tæpper, maling og luftfriskere.

Kontorer er ikke undtaget fra disse forurenende stoffer, så det kan være en sundhedsmæssig klog beslutning at vælge en kontorplante med luftrensende egenskaber.

Her er et par planter, der kan hjælpe med at rense luften på dit kontor:

Udover at forbedre luftkvaliteten og skabe et sundere miljø fungerer disse planter også som stressreducerende og beroligende ”kolleger”.

Hvilke kontorplanter kræver ingen vedligeholdelse?

For dem uden grønne fingre, eller som sjældent er på kontoret, er det bedst at vælge robuste planter eller planter, der kræver meget lidt pleje, såsom:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top