Hvordan vælger man et indendørs træ? 

Det kan lyde mærkeligt, men du behøver ikke have en have for at dyrke et træ. Planteverdenen er så hårdfør, at planter ofte vokser, hvor vi mindst venter det, og det er langt fra umuligt at have et træ indendørs! Pasning af et indendørs træ er ikke så forskelligt fra pasning af en potteplante. Figen, pachira, yucca og dracaena er træer, der trives særligt godt indendørs! 

Indendørs træer, der er lette at vedligeholde  

Når træer kommer indenfor i vores hjem, har de en evne til at skabe en rolig og afslappende atmosfære. Hvis det er første gang, du gerne vil have et træ, hjælper vi dig til at komme i gang, hvis du at vælger et indendørs træ, der er let at passe! Her er 5 indendørs træer, der ikke kræver megen pleje:  

Pachira på bord
 • Pachira eller lykkekastanje: Med sin flettede stamme og store stjerneformede blade vil pachira bidrage smukt til indretningen i et lyst rum.  
 • Ficus eller figen: Når den først har fundet sit sted i hjemmet (lyst, men ikke direkte sollys om sommeren), vil ficus glæde dig med rigeligt løv uden at kræve meget pasning til gengæld! 
 • Violinfigen: Violinfigen er en ficus-art med dekorative og store blade. I din stue eller i soveværelset vil den helt sikkert gøre sig godt! 
 • Schefflera eller paraplyplante: Med sit stjerneformede løv bringer den et eksotisk strejf til din bolig. Den har brug for meget lys, men løvet bør dog ikke udsættes direkte for solens stråler. Den kræver regelmæssig vanding.  
 • Citrontræ: Hvis du har en vinterhave eller et orangeri, vil citrontræet have det rigtig godt.  

Store indendørs træer 

Et dekorativt indendørs træ gør sig øjeblikkeligt bemærket i et rum. Og jo større det er, jo større er effekten! Her er 5 træer, der har flair og nærvær:  

Arecapalme på bord indendørs
 • Dracaena: En busk med et væld af sorter, den ene smukkere end den anden. Dracaena er kendt for sit smukke lancetformede løv, der ofte er broget.  
 • Yucca: Denne buskede plante fra tørre områder udvikler flere stammer, der får skinnende dolkelignende blade. Der er intet som en yucca, der giver en smuk og eksotisk atmosfære i en stue! 
 • Kentiapalme: En palme, der står elegant og klæder ethvert rum. Den bruger temmelig meget plads, da dens løv kan sprede sig op til 1,5 meter i diameter.  
 • Raphispalme: Med sit vifteformede løv optager den hurtigt meget plads. Indenfor kan den nemt nå en højde på 2 meter og en bredde på 1 meter.  
 • Arecapalme eller guldpalme: Dette palmetræ kan nå en højde på over 2,5 meter, når det får masser af sollys og vand.  

Små indendørs træer 

Selvom du har en lille stue eller bor i en lille lejlighed, er der intet til hinder for at plante dit indendørs træ der! Nogle arter trives udmærket i en lille potte. Her er 5 træer, der kan se smukke ud på et møbel eller en hylde og ikke optager meget plads:  

Carmona bonsai på bord
 • Crassula eller paradistræ: Er faktisk en sukkulent, hvis stilke bliver træagtige over tid. Når paradistræet vokser, kommer det til at ligne et miniaturetræ.  
 • Calamondin: Et dværgappelsintræ, der bringer et skær af Provence til stuen. De små skinnende blade ligner citrontræets.  
 • Ficus bonsai: Et lille indendørs træ, der trives fint i et lyst rum til gengæld for regelmæssig vanding.  
 • Carmona bonsai: Det karakteristiske japanske indendørs træ, der er kendt som visdommens bonsai. Det vokser fint indendørs, så længe det har masser af lys.  
 • Beaucarnea eller elefantfod: Har langsom vækst. Ved at vælge en lille plante kan du have den i en lille urtepotte i lang tid.  

Pasning af indendørs træer  

På samme måde som andre indendørs planter har træer i potter brug for regelmæssig vanding, lejlighedsvis frisk jord og lidt kærlighed! 

Respektér dit træs behov for eksponering til lys, så det nemt kan gennemgå sin fotosyntese. Vær opmærksom på, at visse planter ikke kan tåle direkte sollys.  

Husk at vande oftere i varme perioder. Omvendt vil det om vinteren være nødvendigt at vande lidt mindre. Bemærk også, at en plante ikke bør placeres i nærheden af en varmekilde, da en sådan afgiver for meget varme.  

Afhængigt af størrelsen på dine potter vil det være mere eller mindre nemt at omplante de store planter. Der er to mulige løsninger: omplantning eller overfladebehandling.  

to bonsaitræer på bord

Omplantning indebærer at give din plante en ny potte så den får mere plads til rødderne. Men du kan kun omplante, hvis træet ikke er for stort til at du kan løfte det.  

Overfladebehandling er en teknik, der bruges til store indendørs træer. Du skal simpelthen fjerne de øverste centimeter jord fra pottens overflade og erstatte det med frisk jord.  

Du kan sagtens tage en stor plante til dig og få et originalt og eksotisk indslag i hjemmet. Det er også et glimrende valg som gave til en kær ven eller et familiemedlem, der dagligt vil mindes din hengivenhed i mange år frem. 

Den til fødselsdagen fra 319 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top