Juleplanter til højtiden

Når december står for døren, er det igen blevet tid til at tænke på jul – og på at pynte op til jul. Ved at bruge julens planter, kan du nemt bringe lidt grønt indenfor og sprede julestemning og julehygge i december.

Juleplanter er planter, der blomstrer omkring højtiden. Planterne kan bruges i juledekorationer eller til at sprede julehygge inde som ude. Læs med og bliv klogere på hvilke juleplanter, der findes, og hvordan de kan bidrage til at gøre dit hjem mere dekorativt i juletiden.

Mistelten – en traditionsrig juleplante

Misteltenen er kendt som symbol på romantik takket være den engelske tradition, der foreskriver, at man skal kysse en person, der står under en mistelten. I udlandet dukker misteltenen hyppigt op i engelsk populærkultur – fra Harry Potters første kys til Justin Biebers julehit ”Mistletoe”. Men også herhjemme har vi for længst taget juleplanten til os.

Traditionelt set bliver en mistelten hængt i døråbninger og andre steder, hvor to personer kan mødes under den. Hvis du er vild med misteltenen, men ikke er meget for juletraditionen, kan du også bruge juleplanten som dekoration på julebordet eller i hjemmelavede julekranse og juledekorationer.

Skab julestemning med et mini juletræ

Når man taler om juleplanter, kan man ikke komme uden om juletræet. Få planter symboliserer jul så meget som et juletræ. Et lille juletræ i en potte er den perfekte juleplante til dig, der ikke vil have besværet med et stort juletræ, men som gerne vil skabe følelsen af jul indenfor i december måned.

Der findes forskellige typer af juletræer i potte. Nogle kan plantes ud igen, når julen er ovre, mens andre kun holder julemåneden igennem. Uanset hvad du vælger, er julehyggen garanteret med et mini juletræ.

Mini juletræ

Sæt kulør på julen med en julekaktus

Julekaktus

Julekaktus, høstkaktus, efterårskaktus, helligdagskaktus, novemberkaktus – kært barn har mange navne, og det har julekaktussen i den grad også. Julekaktussen blomstrer fra det sene efterår og julen over, men i modsætning til hvad navnet antyder, ligner en julekaktus ikke en typisk kaktus.

Julekaktussen er en del af kaktusfamilien men er ikke en af de stikkende kaktusplanter. En julekaktus er derimod en sukkulentagtige, blomstrende ’ledkaktus’ med bløde stængler inddelt i led.

Hvis du er på udkig efter en fin juleplante, der kan pynte udenfor i en tid, hvor der ellers er mangel på blomster, er julekaktussen et godt valg. Julekaktusser kommer i mange forskellige farver og vil uden tvivl sætte mere farve på din december måned.

Pynt op med amaryllis til jul

Amaryllis er en af decembers skønneste blomstrende juleplanter. Amaryllis findes med varierende udtryk, i forskellige størrelser og i et væld af farver som lyserød, rød og hvid. Amaryllis kan både plantes i potter eller bruges som snitblomst. Det gør amaryllis perfekt til julens forskellige dekorationer.

Amaryllis er en klassiker på julebordet såvel som en smuk blomst i juledekorationer, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvordan du bruger dine udvalgte juleplanter.

Amaryllis

Pynt dit hjem med smukke juleplanter

Pynt op til jul med flotte juleplanter. Interflora har et stort udvalg af juleplanter, julebuketter og juleblomster, der kan bidrage til at gøre dit hjem dekorativt i julemåneden.

Hvis du har brug for hjælp, står vi altid klar til at hjælpe dig med blomsterne. Kontakt os på 43 43 47 47 eller via siden her. Vi ønsker dig en varm, hyggelig og ikke mindst en glædelig jul.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top