9 gaveidéer til Mors Dag

Mors Dag står for døren! Datoen skifter fra år til år, men ét er sikkert: Dagen som står i mødrenes tegn, falder i Danmark altid på den anden søndag i maj.

Selvom denne dag går meget langt tilbage, er den altid blevet fejret i maj måned – selv i grækerne og romernes tid, hvor den var forbundet med tilbedelse af gudinder og frugtbarhed. Formålet med dagen har altid været det samme, nemlig at fejre kvinder og moderskabet

Også i år er tiden nu kommet til at takke hende, som har sat dig i verden og altid stået ved din side, eller til at ønske held og lykke til en, som snart skal være mor, med den bedste gave til Mors Dag.

Blomsterbuket til Mors Dag

At forære en buket blomster, en blomsterdekoration eller en blomstrende plante til din mor på Mors Dag er den bedste måde at vise hende din kærlighed. Du kan også vælge at overraske hende ved at sende en buket blomster direkte hjem til hende eller til hendes arbejdsplads. 

Når man skal vælge de bedste blomster eller gaver til mors dag, ved de fleste, hvilke blomster eller farver hun foretrækker, men det er også muligt at vælge en anderledes blomsterdekoration.

Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 329 kr.
Den farverige fra 359 kr.
Den til fødselsdagen fra 369 kr.

Liljen

Blomsten til en elsket og værdsat mor

Buketter bundet med liljer er et naturligt valg til Mors Dag, fordi blomsten symboliserer kærlighed og påskønnelse. Derudover udstråler de duftende liljeblomster elegance og udtrykker lykke, femininitet og renhed i deres blomstringstid.

lyserød liljebuket holdt i hånd
en blomsterhandler forbereder en buket

Blomster til den kommende mor

At give en buket hvori der indgår lyserøde roser, er en kærlig gestus til den vordende mor. På blomstersprog er de lyserøde roser et udtryk for ømhed, skønhed og kvindelighed.  

Azaleaen er en anden interessant mulighed. Denne plante symboliserer dyb kærlighed, kvindelighed og understreger skønheden ved moderskabet og kvinden.

Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 329 kr.
Den farverige fra 359 kr.
Den til fødselsdagen fra 369 kr.

Blomster for at sige undskyld eller overvinde vanskeligheder

En buket sammensat af forårets smukkeste blomster, som symboliserer positivitet og håb – helt uden ord – kan betyde utrolig meget også i de sværere perioder. Mors Dag-blomster er den smukkeste gave at give, hvis du ønsker at rydde små uoverensstemmelser af vejen og knytte et stærkere bånd til din mor. 

frisk Mors Dag-buket i hånd

Planter til Mors Dag

En flot blomstrende plante kan også være en god gave til at hylde din mor på den specielle dag. Hvis din mor holder af farver, tager en orkide eller en flamingo blomst sig godt ud i alle rum.

prydende hortensia holdt frem

Hvilke planter kan man forære sin mor? 

Hortensiaen er en prydplante, som ofte anvendes i buketter, fordi blomsterne symboliserer en kærligheds begyndelse. Derfor er den også en god gave til den vordende mor. Hortensiaen giver flotte blomster og kræver ganske lidt pleje.

Til sidst er der orkideen, som symboliserer et stærkt bånd, som for eksempel båndet mellem en mor og hendes barn. Til mors dag falder valget naturligt på den violette orkide, fordi den forbindes med stærk og yndefuld kvindelighed.

Man kan også vælge at kombinere en blomsterdekoration eller en plante med en gavekurv specielt udformet til hende.

Andre gode gaveidéer

Bøger til mors dag 

Hvis din mor elsker litteratur, kan du give hende en bog med et specielt bogmærke til mors dag. 

En DIY-gave til mors dag 

En blomsterkasse til at dyrke sine egne jordbær på balkonen, et brev eller en strikket trøje. Lav selv en billig og original gave til din mor. Du kan naturligvis kombinere den med en flot buket friske blomster. 

Et smykke til mors dag 

Et armbånd, en ring eller en halskæde. Til mors dag kan du vælge at give din mor et smykke, som vidner om din kærlighed til hende. 

En rejse til mors dag 

Mors dag er den ideelle lejlighed til at tage ud at rejse. Giv din mor en rejse med familien, venner, sit hjertes udkårne eller en søster. 

en kvinde holder en buket foran sit ansigt
Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 329 kr.
Den farverige fra 359 kr.
Den til fødselsdagen fra 369 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top