9 gaveidéer til mors dag

Mors dag står for døren! Dagen falder ikke på nogen bestemt dato, men skifter fra år til år. Men ét er sikkert: Mors dag falder altid på den anden søndag i maj i Danmark.  

Selvom denne dag går meget langt tilbage, er den altid blevet fejret i maj måned – selv i grækerne og romernes tid, hvor den var forbundet med tilbedelse af gudinder og frugtbarhed.  Formålet med dagen har altid været det samme, nemlig at fejre kvinder og moderskabet

Også i år er tiden nu kommet til at takke hende, som har sat dig i verden og altid stået ved din side, eller til at ønske held og lykke til en, som snart skal være mor, med den bedste gave til mors dag.  

Bonderosen

blomsten som symboliserer mors dag

Pæonen er et naturligt blomstervalg til mors dag, fordi den symboliserer kærlighed og hengivenhed, men også fremgang, ære, værdier, storsind og, midt i blomstringstiden, også fred. 

Bonderosen

Blomster til den vordende mor

En buket lyserøde roser er et godt valg til den vordende mor. På blomstersprog er de lyserøde roser et udtryk for ømhed, skønhed og kvindelighed.  

Azaleaen er en anden interessant mulighed. Denne plante symboliserer dyb kærlighed, kvindelighed og understreger skønheden ved moderskabet og kvinden. 

Blomster til den vordende mor

Blomster for at sige undskyld eller overvinde vanskeligheder

En buket iriser, som symboliserer positivitet, håb og kommunikation, er den smukkeste gave at give, hvis du ønsker at rydde små uoverensstemmelser af vejen og knytte et stærkere bånd til din mor. 

Blomster for at sige undskyld eller overvinde vanskeligheder

Andre gode gaveidéer

Bøger til mors dag 

Hvis din mor elsker litteratur, kan du give hende en bog med et specielt bogmærke til mors dag. 

En DIY-gave til mors dag 

En blomsterkasse til at dyrke sine egne jordbær på balkonen, et brev eller en strikket trøje. Lav selv en billig og original gave til din mor. Du kan naturligvis kombinere den med en flot buket friske blomster. 

Et smykke til mors dag 

Et armbånd, en ring eller en halskæde. Til mors dag kan du vælge at give din mor et smykke, som vidner om din kærlighed til hende. 

En rejse til mors dag 

Mors dag er den ideelle lejlighed til at tage ud at rejse. Giv din mor en rejse med familien, venner, sit hjertes udkårne eller en søster. 

Andre gode gaveidéer